HMA- HelyiMérték Alapítvány Kelet-magyarországi Fiatalokért Alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Járási rendezvény Máriapócson (2014. 09.30)


2014. szeptember 30-án megrendezésre került a pályázat keretein belül Megyei Civil Stratégia társadalmi konzultációjának Máriapócsi rendezvénye.


A rendezvényen résztvevőket köszöntötte Papp Bertalan, Máriapócs Város polgármestere és Dr. Simon Miklós országgyűlési képvielő.

A rendezvényen előadást tartott Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke és Kiss András a pályázat szakmai vezetője.

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program legfontosabb üzenete a munkahelyteremtés. Ebben a kis- és középvállalkozások fejlesztése, a turizmus kiemelt kezelése és az ipari infrastruktúra fejlesztése a legfontosabb feladatunk. Összességében ezekre a célokra 46 milliárd forintot költhetünk. Közösségi szolgáltatások fejlesztésére 24 milliárd forintot fordíthat a megyei önkormányzat a következő 7 évben – mondta Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette: ebben elsősorban az önkormányzatok és a civil szervezetek partnerségére számítunk.

Kiss András a Megyei Civil Stratégiát mutatta be, melyben kiemelte, hogy a kutatás 403 civil szervezet véleményének kikérésével valósult meg. A stratégia minden járásban bemutatásra kerül, melynek fő célja, hogy kijelölje azokat irányokat, melyek jellemzőek lesznek a 2014-2020-as fejlesztési időszakra.