HMA- HelyiMérték Alapítvány Kelet-magyarországi Fiatalokért Alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Köszönjük az együttműködést!Projektzárás 2014.10.31.

A mai nap befejeződik a TANDEM-TANuljunk DEMokráciát a közös sikerért című, ÁROP-1.A.6-2013-2013-0005 azonosító számú pályázat, a projektet megvalósító konzorcium a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Helyi Mérték Alapítvány és a Kelet-Magyarországi Fiatalokért Alapítvány nevében megköszönjük minden partnerünknek, a Megyei Kormányhivatalnak, a részt vevő önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, a vállalkozóknak és minden projektben résztvevő megyebeli polgárnak a közreműködését.

2014. október 28-án megrendezésre került a projekt záró konferenciája, az eseményről az alábbi linken olvashat bővebben: http://www.szon.hu/a-legkisebb-telepulesekre-is-eljutott-a-tandem/2685445

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár, Kozma Péter kormánymegbízott, valamint Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke.

Szeretnénk megköszönni a civil szféra által nyújtott magas színvonalú közreműködést. A pályázat ideje alatt több mint 500 civil szervezetet szólítottunk meg a projekt különböző elemeivel, valamint 700 civilt vonzott az összesen 27 fejlesztéspolitikai és stratégia célú rendezvény.

A projekt eredményeként a szektor legteljesebb bevonásával elkészült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Stratégia, mely a következő linken érhető el: http://szszbcivil.hu/letoltes/mcs.pdf

Továbbá elkészült a „Civil értékteremtés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében”    című könyv, melyben az elmúlt években megvalósult megyebeli közösségi fejlesztésektől olvashat: http://szszbcivil.hu/letoltes/napfelkelte.pdf

A projekt megvalósulásától a konzurcium azt reméli, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy olyan civil háló jön létre és fejlődik tovább, amely képes más szereplőkkel együttműködve egy fenntartható, jól működő és térségi szintű közös fejlesztési jövőképben is részt vállalni.

Ezzel megteremtve a civil szféra megyei szerepvállalásának hosszú távú stabil alapjait.

Megköszönve eddigi együttműködésüket bízunk abban, hogy a projek eredményeként kialakult partnerségi rendszerben a jövőben is együtt fogunk tudni dogozni a megye fejlődése és az itt élő közösségek gyarapodása érdekében és a partnerség jegyében.

 

 

 

 

2014. november 4.

 

Tisztelettel:

Kiss András

szakmai vezető