HMA- HelyiMérték Alapítvány Kelet-magyarországi Fiatalokért Alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Járási rendezvény Tarpán (2014. 10. 4.)


2014. október 4-én a pályázat keretein belül elkészült Megyei Civil Stratégia társadalmi konzultációjának járási rendezvényére Tarpán került sor.


A rendezvényt Szécsi Szabolcs Tarpa polgármestere és Dr. Tilki Attila nyitotta meg köszöntőjével.

Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár – vidékfejlesztésért felelős államtitkára előadásában az aktuális vidékfejlesztési lehetőségekről tartott beszámolót. Kihangsúlyozta, hogy a következő években kiemelten kívánják támogatni a fiatal gazdákat a gazdaság elindításában és megtartásában.

  A Területi és Településfejlesztési Operatív Program legfontosabb üzenete a munkahelyteremtés. Ebben a kis- és középvállalkozások fejlesztése, a turizmus kiemelt kezelése és az ipari infrastruktúra fejlesztése a legfontosabb feladatunk. Összességében ezekre a célokra 46 milliárd forintot költhetünk. Közösségi szolgáltatások fejlesztésére 24 milliárd forintot fordíthat a megyei önkormányzat a következő 7 évben – mondta Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette: ebben elsősorban az önkormányzatok és a civil szervezetek partnerségére számítunk.

Kiss András a pályázat szakmai vezetője elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy átfogó tudást szerezzenek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek kapacitásáról, fejlesztési elképzeléseiről. Ennek érdekében kutatást szerveztek a megyében működő civil szervezetek bevonásával, melynek eredményéről tartott tájékozatót.